RUS TILIDA SODDA VA MURAKKAB GAP SINTAKSISI - Akbaraliyeva Munojat G'ulomjon qizi; Xamidova Maxbuba Kaxarovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  rus  tilidagi  sodda  va  murakkab  gaplarning  sintaktik xususiyatlari  yoritilgan.  Gaplarning  grammatik  asoslari,  tuzilish  shakllari, bog‘lanishlari va turlariga batafsil tahlil qilinadi. Maqolada rus va o‘zbek tillarining sintaktik  strukturalari  o‘rtasidagi  farqlar  va  o‘xshashliklar  qiyosiy  tahlil  asosida keltirilgan. Maqola tilshunoslik yo‘nalishidagi talabalar uchun, shuningdek, rus tilini o‘rganayotganlar uchun foydalidir.