BOSHLANG‘ICH SINFLARDA IMLO VA TINISH BELGILARI USTIDA ISHLASHNING SAMARALI YO‘LLARI - Maxatova Alinura Quanishbek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Boshlang‘ich  sinflarda  imlo  va  tinish  belgilari  ustida  ishlash o‘quvchilarning yozma nutqini shakllantirishda muhim ahamiyatga ega. Bu bosqichda o‘quvchilar  tilning  asosiy  qoidalari  bilan  tanishib,  to‘g‘ri  yozish  ko‘nikmalarini egallashadi.  Imlo  va  tinish  belgilari  nafaqat  yozma  matnning  tushunarli  va  aniq bo‘lishini  ta’minlaydi,  balki  o‘quvchilarning  fikrlarini  ravon  ifoda  etishiga  yordam beradi.  Shu  bois,  boshlang‘ich  sinflarda  bu  ko‘nikmalarni  o‘rgatishda  samarali usullarni qo‘llash zarur.