MATN BILAN ISHLASH ORQALI BOLALARDA TANQIDIY FIKRLASHNI SHAKLLANTIRISH - Maxatova Alinura Quanishbek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Matn  bilan  ishlash  orqali  bolalarda  tanqidiy  fikrlashni shakllantirish  dolzarb  va  muhim  masalalardan  biridir.  Tanqidiy  fikrlash  –  bu ma’lumotlarni  tahlil  qilish,  ularni  baholash,  mantiqiy  va  asosli  xulosalar  chiqarish qobiliyatidir.  Bu  qobiliyat  bolalarning  o‘qish,  yozish,  muloqot  qilish  va  hayotdagi muammolarni hal qilishda  muhim ahamiyatga ega. Matn bilan ishlash esa tanqidiy fikrlashni  rivojlantirish  uchun  samarali  vositadir,  chunki  matn  o‘quvchidan  faqat ma’lumotni qabul qilishni emas, balki uni tahlil qilish, savollar berish, muallifning fikrini anglash va o‘z fikrini shakllantirishni talab qiladi.