RENASANS NOMOYONDALARI. - Solijonova Munira Farohiddin qizi; Botirova Xilola (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Hozirgi yozgan maqolam aynan hozir zamonamiz renasanslarini yoritganman. Bunda  chet  el  bastakorlar  hamda  kompazitorlarini  uyg`onish  davrida  erishilgan yutuqlari va hozirgi, xalqaro va oldingi musiqa davrlarini to`liq yoritganman. Bobomiz Temuriylar  davrida  ham  shunday  renasans  namoyondalari  bo`lib  o`tgan  ular  ham aynan  shunday  bosqichlarni  bosib  o`tganlar.  Madaniyatimizni  ham  boyishiga  katta hissa qo`shgan.