JONLI VA JONSIZ TABIAT NIMA? - Alimardonova.M; Rahmonova Charos; Rashidova Munisaa (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tabiatning ikki asosiy tarkibiy qismi — jonli va jonsiz tabiat haqidagi tushunchalar yoritilgan. Maqolada ularning xususiyatlari, o‘zaro bog‘liqligi va inson hayotidagi ahamiyati haqida ma’lumotlar keltirilgan. Boshlang‘ich sinf  o‘quvchilariga  tushunarli  tarzda  ifodalangan  ushbu  mavzu  o‘quvchilarning ekologik tafakkurini rivojlantirishga xizmat qiladi.