YASHIL IQTISODIYOTNING ASOSIY TAMOYILLARI - Yunusjonov Azizbek Farxodbek o'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Yashil iqtisodiyot — bu iqtisodiy faoliyatni ekologik barqarorlik tamoyillari asosida tashkil etish yo‘nalishidir. U atrof-muhitni muhofaza qilish, tabiiy resurslardan  oqilona  foydalanish  va  ijtimoiy  farovonlikni  ta’minlashga  qaratilgan. Yashil  iqtisodiyotning  asosiy  maqsadi  iqtisodiy  o‘sishni  ekologik  xavfsiz  usullarda amalga oshirishdir. Bu yo‘nalish iqtisodiyotning an’anaviy shakllaridan farqli ravishda atrof-muhitga zarar yetkazmasdan, tabiiy resurslarni tejab ishlatishga urg‘u beradi.