DASTURIY TA’MINOTNI TESTLASH USULLARI - Axtamova Jahona; Suyarov Akram (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya   Ushbu  maqolada  dasturiy  ta’minotni  testlash  usullari,  ularning  turlari, maqsadlari  va  dasturiy  mahsulot  sifati  bilan  bog‘liqligi  yoritilgan.  Dastur  testlash dasturiy  injiniringning  muhim  bosqichlaridan  biri  bo‘lib,  xatoliklarni  aniqlash, mahsulot sifatini oshirish va foydalanuvchi talablariga javob berishini ta’minlashda muhim  rol  o‘ynaydi.  Maqolada oq  quti, qora  quti va kulrang  quti testlash usullari, shuningdek,  avtomatlashtirilgan  testlashning  afzalliklari  haqida  ham  ma’lumotlar keltirilgan.