EKOLOGIK MUAMMOLAR - Akramov Sherzodbek Ikromjon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada global ekologik muammolar, ularning paydo bo‘lish sabablari,  oqibatlari va insoniyat  uchun xavfli bo‘lgan  jihatlari o‘rganilgan. Atrof-muhitning  ifloslanishi,  iqlim  o‘zgarishi,  suv  resurslarining  tanqisligi  va  kabi muammolar tahlil qilinadi. Maqolada ushbu muammolarni bartaraf etish yo‘llari va barqaror  rivojlanishga  erishish  uchun  zarur  bo‘lgan  chora-tadbirlar  haqida  takliflar berilgan.