BOYOVUT MAGISTRAL KANALINING UMIMIY TAVSIFI VA TOPOGRAFIK- GEODEZIK ISHLAR TARKIBI - G.I.RAJABOVA–; A.V. ALLAYOROV; SH.F. MURTAZOYEV; A.N. HAMZAYEV (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  Sirdaryo  viloyatining  irrigatsiya  tizimidagi muhim  suv  infratuzilmasi  hisoblangan  Boyovut  magistral  kanalining  hududiy-geografik  xususiyatlari,  yer  resurslarining  meliorativ  holati  va  ularni  boshqarishda topografik-geodezik tadqiqotlarning tutgan o‘rni ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, mazkur hududda olib borilayotgan geodezik o‘lchovlarning qishloq xo‘jaligi yerlarini optimallashtirish,  suv  resurslarini  samarali  taqsimlash  va  kartografik  axborotlarni yangilashdagi roli tahlil etilgan.