RUHIY KASALLIKKA CHALINGAN SHAXSLARGA NISBATAN TIBBIY YO’SINDAGI MAJBURLOV CHORALARI: QONUNIY ASOSLAR VA SUD AMALIYOTI - Sadulayeva Farida Farxod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasi  Oliy  sudi Plenumining  12.12.2008 yildagi qarori asosida ruhiy kasallikka chalingan shaxslarga nisbatan tibbiy yo‘sindagi majburlov choralari qo‘llanilishini tartibga soluvchi qonun hujjatlari  va  sud  amaliyoti  tahlil  qilingan.  Maqolada  tibbiy  choralarning  huquqiy asoslari, psixiatriya ekspertizasining roli, sudlar tomonidan yo‘l qo‘yilayotgan xatolar hamda  Plenum  qarorining  amaliy  ahamiyati  yoritilgan.  Shuningdek,  bemorlarning huquqiy holati va sud himoyasi bilan bog‘liq masalalarga ham e’tibor qaratilgan.