MA’MURIY SUDLARNING SUD TIZIMIDAGI O’RNI - Sadullayeva Farida Farxod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasi  sud  tizimidagi ma’muriy sudlarning tutgan o‘rni, ularning huquqiy asoslari va funksional vazifalari ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil  etilgan.  Ma’muriy  sudlar  davlat  organlari  va  fuqarolar o‘rtasida  vujudga  keladigan  huquqiy  nizolarni  hal  etishda  qanday  rol  o‘ynashi, fuqarolarning  huquq  va  erkinliklarini  himoya  qilishdagi  ahamiyati  yoritilgan. Shuningdek, oxirgi yillarda olib borilgan sud-huquq islohotlari, mavjud muammolar va  ularni  bartaraf  etish  bo‘yicha  takliflar  keltirib  o‘tilgan.  Maqola  huquqiy  davlat qurilishi, sud tizimining demokratik tamoyillari va qonun ustuvorligini ta’minlashda ma’muriy sudlarning beqiyos o‘rni borligini asoslab beradi.