TARBIYASI QIYIN BOLALAR BILAN ISHLASH YOXUD OʻQUVCHILARGA TARBIYA BERISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Shomurotova Nargiza Nuralijonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.“Tarbiyasi  og’ir”  bolalar  bilan  ishlash  azaldan  dolzarb muammolardan biri hisoblanadi. Ko’pgina olimlarning fikriga ko’ra ( Dubinin N.P., Sergeyev  B.F.  va  boshqalar)  shaxsning  genetik  xususiyatlari,  tug’ma  kasallik  va xususiyatlar ham uning xulq-atvoriga bevosita va bilvosita ta’sir ko’rsatar ekan. Shu bilan birga, bu muammoning kelib chiqishiga bir qancha tashqi sabablar ham ta’sir qilishi  mumkin.  Masalan,  televizor  ,  kompyuter,  internet  axborotlari,  kattalarning e’tiborsizliklari, oiladagi krizis va boshqalar. Mazkur omillarni inkor etmagan holda ushbu muammoning asosiy sabablarni bolaning psixik shakllanishidan ham qidirish mumkin.