AGRESSIVLIKNI YUZAGA KELISHI VA UNI BARTARAF ETISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Rajabova Laziza Shomurotovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolamizda  shaxsda  agressiv  xulqning  shakllanishida oila muhitining o‘rni kattadir. Ota-onaning farzandi xatosiga nisbatan reaksiyasi, ota-onalar  o‘rtasidagi  munosabatlar  xarakteri,  oiladagi  garmoniya  yoki  disgarmoniya darajasi, qondosh aka-uka va opa-singillar o‘rtasidagi munosabatlar xarakteri oilada va undan tashqarida bola agressiv xulq-atvorini belgilab beruvchi hamda uning balog‘at yillarida atrofdagilar bilan quradigan munosabatlariga ta’sir ko‘rsatuvchi omillardan biri hisoblanadi.