BOLALARDA DEPRESSIV HOLATLARNING OLDINI OLISHDA PSIXOLOGIK TRENING MASHGʻULOTLARINI OʻRNI VA AHAMIYATI - Nasiba Qodirova Samiyevna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Depressiya ruhiy  kasallik boʻlib,  u  odamda  hayotga  boʻlgan umidsizlik, odamlarga boʻlgan ishonchsizlik, tushkunlik, yolgʻizlik, stress, toʻxtovsiz xavotirlanish  va  shu  kabi  yomon  [negative]  hissiyotlarni  uygʻotishi  mumkin.  Oʻta jiddiy holatlarda, baʼzilar sigaret chekish, spirtli ichimliklar ichish, meyoridan ortiqcha uxlash kabi yomon illatlar bilan oʻzlarini chalgʻitishga urinishadi. O'spirin yoshidagi bolalarning  juda  koʻp  musiqa  tinglashi  depressiyadan  qiynalishlariga  sabab  bo'lishi mumkin.  Depressiya  vaqtida  inson  ortiqcha  miqdorda  taom  iste'mol  qilishi  ham mumkin.