BOLALARNING AQLIY QOBILIYATLARINI TARBIYALASHNING OILA MUHITIDA SHAKLLANISHI - Tojiboyeva Zumradxon Ibragimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Aql-kishining    o’z idroki     qalbi va fikri orasida dunyoviy, hayotiy haqiqatlarni anglash  va  ularga  o’z  faolyatida  ma’naviy  –  insoniy  nuqtai  nazaridan  amal  qilish imkonini  beruvchi  va  inson  kamolotining  harakatlantiruvchi  kuchi  bo’lib  uning yordamida odam hayotda o’z o’rni va nufuziga ega bo’ladi.