PEDAGOGLARDA IJODKORLIKNI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Xojiyeva Muslima Toxirovna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ma’lumki, inson ongi va ijodiy parametrlarining rivojlanishi oddiy tafakkurdan voqelikni chuqur bilishga va shundagina uning ijodiy o‘zgarishiga qarab borgan. Bu ong evolyusiyasi va o‘qituvchi faoliyatiga teng amal qiladi. Hozirgi kunda pedagogik faoliyatning  tabiatan  ijodiy  ekanligi  haqidagi  da’vo  arzimas  bo‘lib  qoldi.  Biroq, malakasiz, an’anaviy tarbiyasiz ishchi sifatida ijod elementini keltirish mumkinligi kam emas, shuning uchun, aksincha, pedagogik faoliyat andoza asosida qurilishi, uni o‘ziga xos ijodkorlikdan mahrum qilishi mumkin.