TARBIYASIDA OGʻISHLAR ANIQLANGAN BOLALAR BILAN ISHLASHNING SAMARALI USULLARI - Faxritdinov Husniddin Amritdin oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya  :  Tarbiyasi  ogʻir  bolalar  –  bular  tarbiyada  eʼtibordan  chetda qolgan,  oʻz  holicha  tashlab  qoʻyilgan  bolalardir.  Ular  qayerdadir,  qachonlardir, kimlarningdir  tomonidan  yoʻl  qoʻyilgan  xatolar,  tarbiyalashda  ularga  individual yondosha bilmaslik oqibatida paydo boʻlgan. Boshqacha aytganda, normal taʼlim va tarbiya jarayonidan chetda qolgan, oʻqituvchilar, ota-onalar, oʻrtoqlari bilan normal munosabat  oʻrnata  olmagan,  qalb  tugʻyonlarini  oshkor  etishning  toʻgʻri  yoʻllarini topa bilmagan bolalar – tarbiyasi ogʻir bolalar turiga kiradi. Bunday bolalarni oʻz vaqtida  payqab,  ular  bilan  yaxshi  ish  olib  borilmasa,  ularga  jamoatchilik  taʼsiri oʻtkazilmasa, noxush koʻngilsiz voqealar sodir boʻlishi mumkin.