DMITRIY DMITRIYEVICH SHOSTAKOVICHNING 7-SIMFONIYASI TAHLILI - Temirova Umidaxon O‘lmasjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  D.  Shostakovichning    №7  simfoniyasidagi yorqin musiqiy obrazlrarni kuzatishimiz ummkin, mazkur asar kompozitor hayotida muhim ahamiyat kasb etganini bilshimiz mumkin, shu bilan bir qatorda asarni oddiy va  yengil  yozilgan  deb  hisoblash  mumkin  bo‘lgan  xolatlar  va  uni  rivojlantirishda kompozitor nimlarga e'tibor qaratgani bayon etilgan.