OʻTKIR HOSHIMOVNING “IKKI ESHIK ORASI” ROMANIDA URUSH YILLARI VA INSONIY QADR-QIMMAT TALQINI. - Mirzayeva Muazzam; Qanoatova Nazokatxon. (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston xalq yozuvchisi Oʻtkir Hoshimovning “Ikki eshik orasi”  romanida  Ikkinchi  jahon  urushi  yillaridagi  insoniy  taqdirlar,  xalqning  sabr-toqati, urf-odatlari va milliy qadriyatlari badiiy tasvir orqali qanday yoritilgani tahlil qilinadi. Asarda urushning insoniyatga keltirgan azob-uqubatlari, xalqning fidoyiligi va  ma’naviy  kuchi  realistik  obrazlar  vositasida  ifodalangan.  Maqola  roman kompozitsiyasi, personajlar talqini va folklor elementlarining badiiy funksiyasini ilmiy asosda tahlil qiladi.