TEZ TIBBIY YORDAM - Ergasheva Muxlisaxon Sirojiddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Tez tibbiy yordam — inson hayoti hamda sogʻligʻi uchun xavfli holatlar roʻy berganda  kechasiyu  kunduzi  shifoxonagacha  koʻrsatiladigan  tibbiy  yordam  turi  va tizimi.  Ilk  bor  Tez  tibbiy  yordam  1918-yil Toshkent shahrida  punkt  sifatida  tashkil etilib, 1926-yil mustaqil Tez tibbiy yordam stansiyasiga, 1974-yil Tez tibbiy yordam klinik kasalxonasi bilan birlashtirilib, boʻlimga aylantirildi.