GIGIYENIK OMILLARNING BOLALAR SALOMATLIGIGA TA'SIRI: EPIDEMIOLOGIK TAHLIL - Otajonova Muslimaxon Faxriddin qizi; Ra'no Aliyeva (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  bolalar  salomatligiga  ta'sir  qiluvchi  asosiy gigiyenik omillar ko‘rib chiqilgan. Epidemiologik tahlillar orqali gigiyena qoidalariga rioya qilinmasligining bolalarda uchraydigan kasalliklar bilan bog‘liqligi yoritilgan. Ichimlik  suvi  sifati,  ovqatlanish,  shaxsiy  va  yashash  gigiyenasi  kabi  omillarning bolalar  salomatligiga  bevosita  ta'siri  misollar  orqali  asoslab  berilgan.  Shuningdek, muammoning oldini olishda gigiyenik madaniyatning o‘rni haqida xulosa qilingan.