BOLALAR VA O’SMIRLARNING NAFAS OLISH TIZIMI:RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI VA EKOLOGIK OMILLAR TA’SIRI - Aliyeva Ra’no Amanullayvna; Turdaliyeva Madina Nozimjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bolalar va o'smirlarning nafas olish tizimining rivojlanish bosqichlari, uning anatomik va fiziologik xususiyatlari, shuningdek, atrof-muhitning ifloslanishi, allergiya va yuqumli kasalliklar kabi ekologik omillar ta'siri batafsil tahlil qilinadi. Maqolada nafas olish tizimining yoshga bog'liq o'zgarishlari, turli  yosh  guruhlarida  uchraydigan  nafas  olish  kasalliklari, ularning  oldini  olish  va davolash usullari muhokama qilinadi. Maqola pediatriya va pulmonologiya sohalarida faoliyat yurituvchi mutaxassislar, talabalar va ota-onalar uchun foydali bo'ladi.