BOLALAR SHAXSINING RIVOJLANISHIDA OTA-ONALARGA QOʻYILADIGAN PSIXOLOGIK TALABLAR - Xoliqova Nigina Mirzobotirovna; Yo'ldosheva Nasiba Muxtorovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Bolalarning  aqliy,  jismoniy,  axloqiy,  estetik, tarbiyasiga  oilada asos  solinadi.  Mustaqillika  erishganimizdan  so’ng  milliy  qadriyatlarimizning tiklanishi  va  xalqimiz  azaldan  saqlab  kelayotgan  milliy  urf-odatlarimiz  bu  borada katta ahamiyatga ega. Bola tarbiyasida ota-onadan tashqari, buvi-buva, qarindosh-urug’,  mahallaning  ham  ta’siri  bor.  Jamiyatning  komil  fuqarosini  shakllantirish oilaning asosiy vazifasidir.