O'ZBEK BADIIY MATNLARIDA PAREMIOLOGIK BIRLIKLARNING FUNKSIONAL-STILISTIK XUSUSIYATLARI - Muborakxon Dilbarjonova (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  o‘zbek  badiiy  matnlarida  paremiologik birliklarning  funksional-stilistik  xususiyatlarini  tadqiq  etishga  bag‘ishlangan. Tadqiqotda  maqol,  matal  va  boshqa  paremiologik  birliklarning  badiiy  asarlarda qo‘llanilishining  o‘ziga  xos  jihatlari,  ularning  obrazlilik,  emotsionallik  va ekspressivlikni  oshirishdagi  roli,  shuningdek,  matnning  uslubiy  xususiyatlarini shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi.