TAYANCH HARAKATI A’ZOLARI FALAJLANGAN BOLALAR TA’LIM- TARBIYASIDA NUTQ KAMCHILIKLARINI BARTARAF ETISH YO‘LLARI - V.T.Axmedova; M.Jo`raxo`jayev; U.mirzayeva; S.Mamatisayeva; M.Qodirova (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada tayanch-harakat a’zolari falajlangan (tserbral falaj) bolalarda uchraydigan  nutq  kamchiliklarini  bartaraf  etish  yo‘llari  yoritilgan.  Nutqiy rivojlanishdagi  muammolarni  bartaraf  etishda  kompleks  yondashuv  –  logopedik, defektologik,  psixonevrologik  va  pedagogik  ishlanmalar  birgalikda  olib  borilishi ta’kidlangan. Muallif tomonidan nutqni rivojlantirishga qaratilgan bosqichma-bosqich mashg‘ulotlar  tizimi,  o‘yin  va  mashqlarning  amaliy  ahamiyati  asoslab  berilgan. Shuningdek,  lug‘at  boyligini  kengaytirishga  xizmat  qiladigan  metodik  tavsiyalar keltirilib,  bolalarning  faoliyatini  o‘yin  orqali  faollashtirish,  sensor-tasavvur ko‘nikmalarini  shakllantirish  muhim  ekani  asoslangan.  Maqola  maxsus  ta’lim sohasidagi  mutaxassislar  va  amaliyotchi  logopedlar  uchun  foydali  metodik  manba bo‘lib xizmat qiladi.