INGLIZ TILIDA ZAMONLAR - Abduvoxidova Shukuronaxon Qahramon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA  Ushbu  maqolada  ingliz  tilidagi  zamonlar  tizimining grammatik  tuzilishi,  semantik  vazifalari  va  ularning  o‘quvchilarga  o‘rgatilishidagi metodik yondashuvlar tahlil qilinadi. Ingliz tilida mavjud 12 ta zamon shaklining har biri alohida o‘rganilib, ularning kontekstda ishlatilishi, o‘zbek tilidagi zamonlar bilan farqlari  hamda  o‘quvchilarda  uchraydigan  xatoliklar  asosida  izohlanadi.  Maqolada zamonlarni o‘rgatishda qo‘llaniladigan samarali usullar — vizual chizmalar, taqqoslov metod,  kontekstual  o‘qitish  va  amaliy  mashg‘ulotlar  muhim  ahamiyatga  ega  ekani asoslab berilgan. Tadqiqot ingliz tili grammatikasini chuqur o‘zlashtirish va muloqot kompetensiyasini shakllantirishda zamonlar mavzusining markaziy o‘rinni egallashini ko‘rsatadi.