IJTIMOIY TARMOQLAR VA BLOGERLIK FAOLIYATI: YOSHLAR AXLOQINING YANGI MEZONLARINI SHAKLLANTIRAYOTGAN OMIL SIFATIDA - Toxirov Abdumalik Ashurali o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ijtimoiy tarmoqlar va blogerlik faoliyatining zamonaviy  yoshlar  axloqiy  qarashlariga  ta’siri  tahlil  qilingan.  Xususan,  TikTok, Instagram  va  YouTube  platformalaridagi  ommaviy  kontent  turlari,  mashhur blogerlarning faoliyati va ularning yoshlar ongidagi rol modeli sifatidagi o‘rni ilmiy asosda  ko‘rib  chiqilgan.  Maqolada  axloqiy  normalarning  kontent  orqali  qanday shakllanishi va o‘zgarishi, shuningdek, mazkur jarayonning ijobiy va salbiy ta’sirlari tahlil  etilgan.  Tadqiqot  natijalari  yoshlar  axloqiy  qadriyatlarining  yangi,  raqamli davrga  xos  mezonlar  asosida  qayta  shakllanib  borayotganini  ko‘rsatadi.  Shu  bilan birga,  maqolada  yoshlar  ongidagi  axloqiy  o‘zgarishlarni  sog‘lom  va  ma’naviy yo‘nalishda boshqarish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ham bayon etilgan.