O‘ZBEKISTONDA YOSHLAR AXLOQINING TRANSFORMATSIYASI: ZAMONAVIY TAHDIDLAR VA YECHIMLAR - Toxirov Abdumalik Ashurali o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  O‘zbekistonda  yoshlar  axloqining transformatsiyasiga  ta’sir  etuvchi  omillar  tahlil  qilinib,  globallashuv,  raqamli texnologiyalar va internet madaniyati ta’sirida yuzaga kelayotgan zamonaviy tahdidlar va muammolar ko‘rib chiqilgan. Axloqiy qadriyatlarning o‘zgarishi, yoshlar o‘rtasida an’anaviy  va  zamonaviy  qarashlar  to‘qnashuvi,  ijtimoiy  tarmoqlar  va  blogerlik faoliyatining  ularning  xulq-atvoriga  ta’siri  ilmiy-amaliy  yondashuv  asosida  tahlil etilgan.  Tadqiqot  jarayonida  sotsiologik  so‘rovlar,  intervyular  va  kontent  tahlili usullaridan  foydalanilgan.  Maqolada  yoshlar  ongida  yuz  berayotgan  axloqiy o‘zgarishlarning ijtimoiy ta’sirlari baholanib, axloqiy tarbiyada ta’lim muassasalari, oila  va  ommaviy  axborot  vositalarining  o‘rni  qayd  etilgan.  Shuningdek,  yoshlar axloqiy ongini barqaror va muvozanatli shakllantirishga qaratilgan amaliy taklif va yechimlar  ham  ilgari  surilgan.  Mazkur  tadqiqot  O‘zbekiston  jamiyatida  yoshlar axloqini mustahkamlashga qaratilgan chora-tadbirlarni ishlab chiqishda muhim ilmiy asos bo‘lib xizmat qiladi.