BADIIY MATNDA QO‘LLANGAN EVFEMIK VA DISFEMIK BIRLIKLARNING USLUBIY VAZIFASI - Dilnavoz Abduraximova (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada evfemik va disfemik birliklar tahlilga tortilgan. Tilshunoslikda  "evfemizm"  va  "disfemizm"  tushunchalarining  ahamiyati,  tabu  va evfemizmlar  xalqning  ijtimoiy  hayoti,  milliy  urf-odatlari,  mentaliteti  bilan  bogʻliq holda mavjud boʻlishi, bu ikki tushuncha madaniyat va til manbalaridan tarkib topgan etnolingvistik  atamalar  ekanligi  haqida  fikr  yuritiladi.  Ularning  matn  tarkibidagi stilistik funksiyalari aniqlangan.