KIMYO. UGLEVODLAR - Abdusamatova Zarnigor Maxammadjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur ishda uglevodlarning kimyoviy tuzilishi, turlari, xossalari va  biologik  ahamiyati  haqida  umumiy  ma’lumotlar  bayon  etilgan.  Uglevodlar  — organizm  uchun  asosiy  energiya  manbai  bo‘lib,  monosaxaridlar,  disaxaridlar  va polisaxaridlar  kabi  turlarga  bo‘linadi.  Ularning  tuzilishi,  reaksiyaga  kirishish xususiyatlari va sanoatdagi qo‘llanilishi haqida tahlillar keltirilgan. Shuningdek, hayot uchun  muhim  bo‘lgan  glyukoza,  saxaroza  va  kraxmal  kabi  uglevodlar  misolida ularning kimyoviy xossalari yoritilgan.