BIOLOGIYA. HOZIRGI ZAMON BIOSFERASI. - Jololova Zarnigor Baxtiyorjon qizi. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur ishda hozirgi zamon biosferasining tuzilishi, tarkibi va unda kechayotgan biologik jarayonlar haqida umumiy tushuncha berilgan. Biosfera — Yerda  hayot  mavjud  bo‘lgan  yagona  qobiq  bo‘lib,  u  atmosfera,  gidrosfera  va litosferaning  bir  qismini  qamrab  oladi.  Ishda  biosferaning  barqarorligi,  tirik organizmlarning  undagi  roli,  inson  faoliyatining  salbiy  ta’siri  va  global  ekologik muammolar ham yoritilgan. Shuningdek, barqaror rivojlanish va biosferani muhofaza qilish yo‘llari haqida fikr yuritilgan.