SURUNKALI NAZOFARENGIAL INFEKSIYA O'CHOQLARINING REVMATIK ISITMANI PATOGENEZI VA KECHISHIDAGI TA'SIRI - Tursunkulova Durdona; Umarova.S.S (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  surunkali  nazofarengial  infeksiya o`choqlarining  revmatik  isitma  patogenezi  va  kasallikning  kechishidagi  roli yoritilgan. Revmatik isitma rivojlanishida A guruhi beta-gemolitik streptokokk infeksiyasining immunologik mexanizmlari, molekulyar mimikriya hodisasi va surunkali  infeksiya  o`choqlarining  qaytalanuvchi  revmatik  jarayonlarga  sabab bo`lishi tahlil qilingan.