BRONXIAL ASTMA RIVOJLANISH XAVFI YUQORI BO‘LGAN GURUHLARNI TAHLIL QILISH (BRONXOOBSTRUKTIV SINDROM BILAN OG‘RIGAN BOLALAR MISOLIDA) - Tursunkulova Durdona,; Umarova.S.S, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy ish bronxoobstruktiv sindrom bilan og‘rigan bolalar misolida  bronxial  astma  rivojlanish  xavfi  yuqori  bo‘lgan  guruhlarni  aniqlashga qaratilgan. Tadqiqot davomida genetik, ekologik va klinik omillar tahlil qilinib, astma rivojlanishiga olib keluvchi asosiy xavf omillari aniqlandi. Ish yakunida profilaktika choralari va erta tashxis qo‘yishning ahamiyati ko‘rsatib berildi.