O‘RTA MAKTAB O‘QUVCHILARI ORASIDA AGRESSIV XULQ-ATVOR: SABABLARI VA PSIXOLOGIK KORREKSIYA USULLARI - Edilova Gulira`no Ruziqulovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  o‘rta  maktab  yoshidagi  o‘quvchilarda  kuzatiladigan agressiv  xulq-atvorning  kelib  chiqish  sabablari,  uning  shakllari  va  psixologik korreksiya  qilish  yo‘llari  yoritilgan.  Tadqiqotda  agressiyaning  psixologik,  oilaviy, ijtimoiy va maktab muhiti kabi omillar bilan bog‘liqligi ilmiy asosda tahlil qilingan. Maktab  psixologlari  va  pedagoglari  uchun  amaliy  tavsiyalar  keltirilgan  bo‘lib, agressiyani  kamaytirish  maqsadida  qo‘llaniladigan  psixologik  trening  va  dasturlar samaradorligi ilmiy manbalarga asoslangan holda ko‘rsatilgan.