TARIX O'QITISH METODIKASINING INSONIYAT TARAQQIYOTI BILAN MOS RAVISHDA RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI - Valiyeva Gulchehra; Parpiyeva Komila (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: O'tmish va tarixiy xotira insoniyat tarixining barcha davrlarida e'tibor  markazida  bo'lib  kelgan.  Mazkur  maqolada  tarix  o'qitish  metodikasining insoniyat taraqqiyoti bilan mos ravishda rivojlanish xususiyatlari mahalliy va xorijiy manba'lar asosida tahlil qilinadi.