MILLATNING OYNASI: ABDURAUF FITRAT HAYOTI VA IJODI. - Hakimova Halima Halimovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  XX  asr  boshlarida  Oʻzbekiston  tarixida  yuz  bergan  ijtimoiy, siyosiy  va  madaniy  uyg‘onish  harakati  —  Jadidchilik  harakati  bilan  bog‘liq  ulkan siymolar ichida Abdurauf Fitrat o‘zining chuqur tafakkuri, betakror ijodi va fidokorona faoliyati bilan alohida ajralib turadi. U nafaqat adib, balki mutafakkir, ma’rifatparvar, tilshunos,  tarixchi  va  siyosiy  arbob  sifatida  ham  el-yurt  xizmatida  bo‘lgan.  Uning hayoti va ijodi o‘zbek ma’naviyati tarixida millatni uyg‘otgan nurli oynaga o‘xshaydi.