BAQLAJONNI SAQLASH VA QAYTA ISHLASH TEXNOLOGIYASI. - Hakimova Halima Halimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  baqalajonning  ozuqaviy  ahamiyati,  uning biologik  xususiyati  o'sish  sharoiti,qanday  qilib  qish  kunlarida  ham  baqlajonning kimyoviy tarkibini buzmagan holda saqlash haqida to’xtalib o’tilgan Yangi baqlajonni saqlash unchalik qiyin emas. Asosiysi, ular uchun qulay sharoit yaratish. Agar buning iloji bo'lmasa, uni xavf ostiga qo'ymaslik va quritilgan  yoki muzlatilgan bo'laklarni pishirish  yaxshidir.  Shuningdek,  mevalarning  bir  qismi  konservatsiyaga  yuborilishi chora  tadbirlarni  ko’rib  chiqamiz.  O’zbekistonda  baqlajonni  ekiladigan  navlarini  saqlash va qayta ishlash texnologiyasi haqida ma'lumotlar keltirilgan.