SOG’LOM VA PARAZITAR KASALLIKLARDA TOLSTOLOBIK HAMDA KARP BALIQLARIDAGI QON KO’RSATKICHLARINING O’ZGARISHI - Ikromov Erkin Fayzulayevich,; Azimova Naimaxon Odiljon qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Tolstolobik  (Hypophthalmichthys  molitrix)  va  karp  (Cyprinus  carpio) baliqlarining  sog‘lom  holatdagi  va  parazitar  kasalliklarga  chalingan  holatdagi  qon ko‘rsatkichlaridagi o‘zgarishlar o‘rganilgan.  Parazitlar ta’sirida  baliq organizmidagi gematologik  ko‘rsatkichlarda  yuzaga  keladigan  o‘zgarishlar  aniqlanib,  ularning ahamiyati  tahlil  qilingan.  Baliqchilikda  kasalliklarni  erta  aniqlash  va  profilaktika choralarini ishlab chiqishda amaliy ahamiyatga ega.