TOSHKENT SHAHRIDAGI BIR GUMBAZLI METROPOLITEN STANSIYA KONSTRUKSIYALARINING TAHLILI - Usmonaliyev Yahyobek Axrorjon o’g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqola Toshkent metropolitening bir gumbazli stansiyalari — Beruniy, Do'stlik  va  Bodomzor  stansiyalari  konstruktiv  yechimlari  tahlili.  Har  birining arxitekturaviy-konstruktiv tekshiruvi, konstruksiya qurilmalari, muhandislik-stansiya va  texnik  sharoitdagi  holati  o'rganiladi.  Tahlil  bu  yerda  shuni  ko'rsatadiki,  har  bir stansiyalar  konstruktsiyalari  joylashuviga  ko'ra  optimal  yechimlar  asosida ta'minlanadi.