BOLALARDA XOTIRANI RIVOJLANTIRISHNING MUHIM MASALALARI - Sattorova Zulfiya Norqulovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Esda  qoldiriladigan  materialga  qiziqish,  diqqatimizni  shu materialga  qaratadi,  his-tuyg‘umizga  ta’sir  qiladi,  zavqlantiradi  va  beixtiyor  esda qoldirish  jarayonlarini  kuchaytiradi.  Qiziqish  esda  qoldiriladigan  materialni, shaxsning  o‘zi  va  jamiyatuchun  ahamiyatini  tushunish  bilan  bog‘liq  bo‘lsa,  esda qoldirish  samaraliroq  bo‘ladi.  Diqqat  esda  mustahkam  saqlab  qolishning  zaruriy shartidir.