YOSHLARDA SUITSIDAL XULQ-ATVOR SHAKLLANISHI HAMDA PSIXOLOGIYADA OʻRGANILISHI - Irgasheva Yulduz G'ayrat qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA O’z joniga qasd qilish insoniyat jamiyatining ilk davridan to hozirgacha davom etib kelayotgan voqelikdir. Bunda faqat shaxsning hayotdan ko’ngilli ravishda ketishi holatiga nisbatan munosabatlarning o’zgarishini ko’zatish mumkin. O’z joniga qasd qilish  holatlariga  nisbatan  jamiyat  taraqqiyotining  turli  davrlarida  va  turli madaniyatlarda munosabat o’ziga xos bo’lganligi kuzatiladi.