ISLOM SAVDO INSTRUMENTLARI ORQALI ISTE’MOL BOZORINI RIVOJLANTIRISHNING MAQSAD VA VAZIFALARI - Erminjonov Shahzodbek Erkinjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  iste’mol  bozorining  asosiy  turlari,  uning iqtisodiy  ahamiyati  hamda  islomiy  savdo  instrumentlari  orqali  rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Xususan, murobaha, ijara, mudoraba kabi shariatga mos moliyalashtirish  vositalarining  bozordagi  inklyuzivlik  va  adolat  tamoyillariga asoslangan holda qo‘llanishi ko‘rib chiqiladi. Islomiy savdo vositalari orqali shaxsiy iste’molga  mo‘ljallangan  tovar  va  xizmatlar  bozorining  samaradorligini  oshirish yo‘llari asoslab beriladi.