NUTQIY KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISHDA ONA TILI VA ADABIYOT FANLARINING O‘RNI - Jo‘rayeva Lobar Abduhakimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Nutqiy  kompetensiyalar  –  bu  insonning  til  orqali  fikrini  aniq, ravon va mantiqiy ifoda eta olish qobiliyatidir. Bu kompetensiyalar nafaqat kundalik muloqotda,  balki  ta’lim,  ish  va  jamiyat  hayotining  barcha  sohalarida  muhim ahamiyatga  ega.  Ona  tili  va  adabiyot  fanlari  esa  nutqiy  kompetensiyalarni shakllantirish va rivojlantirishda markaziy o‘rin tutadi. Bu fanlar orqali o‘quvchilar nafaqat  til  qoidalarini  o‘rganadilar,  balki  fikrni  mantiqiy  tuzishda,  so‘z  boyligini oshirishda, ifoda madaniyatini egallashda ham katta yutuqlarga erishadilar.