ATMOSFERADA ZARARLI MODDALARNING TARQALISH JARAYONINI MASHINALI O'QITISH USULLARI - Odilov Abdullojon Komiljon oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  atmosferada  zararli  moddalarning  tarqalish jarayonini  o‘rganish  uchun  mashinali  o‘qitish  usullaridan  foydalanish  muhokama qilinadi.  Maqolada  modellashtirish  jarayonida  qo‘llaniladigan  algoritmlar,  ularning samaradorligi  va  natijalarni  vizuallashtirish  usullari  yoritilgan.  Maqsad  –  zararli moddalarning dinamik tarqalishini aniqlash va ekologik xavf-xatarlarni bashorat qilish.