O’ZBEKISTONDA EKOTURIZMNING IQTISODIY VA IJTIMOIY RIVOJLANISHIGA TA'SIRI - Qilicheva Mexriniso Ne’matjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  maqolada  Oʻzbekistonda  ekoturizmning  iqtisodiy  va  ijtimoiy rivojlanishga  ta’siri  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  davomida  ekoturizmning  rivojlanish holati,  uning  aholi  farovonligiga  va  iqtisodiy  ko‘rsatkichlarga  bo‘lgan  ta’siri o‘rganilgan.  Shuningdek,  ekoturizmni  rivojlantirishga  to‘sqinlik  qilayotgan muammolar aniqlanib, istiqboldagi yo‘nalishlar va takliflar keltirib o‘tilgan.