O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA TURIZM SOHASIDA TA’LIM TIZIMINING HOLATI VA RIVOJLANISH YO’NALISHLARI - Laylo Igamberdiyeva G’ulomjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida turizm sohasida ta’lim tizimining holati  tahlil  qilinib,  uning  rivojlanish  istiqbollari  yoritilgan.  Tadqiqot  davomida mavjud muammolar – o‘quv dasturlarining zamonaviy talabga mos emasligi, amaliyot tizimining  sustligi,  xalqaro  hamkorlikning  yetarli  darajada  yo‘lga  qo‘yilmagani, pedagogik  salohiyat  va  ilmiy-tadqiqot  faoliyatining  pastligi  aniqlangan.  Muallif tomonidan  sohani  rivojlantirishga  qaratilgan  taklif  va  tavsiyalar  ilgari  surilgan. Jumladan, ta’limda raqamli texnologiyalarni keng joriy etish, xalqaro ta’lim dasturlari asosida  kadrlar  tayyorlash,  amaliyotga  yo‘naltirilgan  yondashuvni  kuchaytirish zarurligi  asoslab  berilgan.  Maqolada  zamonaviy  talablar  asosida  raqobatbardosh turizm kadrlarini yetishtirishning dolzarbligi ilmiy asosda yoritilgan.