ZAMONAMIZ YOSHLARIMIZNING OGʻZAKI NUTQIDA SOʻZ BOYLIGINING KAMAYISH SABABLARI VA NUTQNI OʻSTIRISH USULLARI - Kenjayev Sindor Faxriddin o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘quvchilarning  og‘zaki  nutqida  uchrab turadigan  kamchiliklar,  so‘z  boyligining  kamayish  sabablari    va  ularni  oldini  olish usullari  haqida  so‘z  boradi.  O‘quvchilar  nutqiga  ijtimoiy  tarmoqlarning,  ommaviy axborot vositalarining qay darajada ta’siri yoritilgan. Bundan tashqari, nutqni o‘stirish shartlari  maqolada  birma-birma  sanab  o‘tilgan  va  nutq    o‘stirish  yo‘nalishlari keltirilgan.