“MEHNAT MUHOFAZASINING QONUNLARI VA QOIDALARI” - Boratova Zuhra Adham qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  mehnat  muhofazasining  huquqiy  asoslari, xavfsiz  mehnat  sharoitlarini  ta’minlashga  qaratilgan  qonunlar va normativ  hujjatlar tahlil qilingan. Shuningdek, ishlab chiqarishdagi mehnat xavfsizligini ta’minlashda ish beruvchilar  va  xodimlarning  javobgarligi,  mehnat  madaniyatini  shakllantirish  va nazorat mexanizmlarining ahamiyati yoritilgan.