O’ZBEKISTONDA “YO’L HARAKATI QOIDALARI VA HARAKAT XAVFSIZLIGI HAQIDA UMUMIY TUSHUNCHALAR” - Tog‘ayeva Ro‘zigul Zafar qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasida  yo‘l  harakati qoidalari  va  harakat  xavfsizligini  ta’minlash  tizimi  tahlil  qilinadi.  Yo‘l-transport hodisalari (YTH) sonining yillik statistikasi, avariyalarning asosiy sabablari, hukumat tomonidan  yo‘l  harakati  xavfsizligini  oshirishga  qaratilgan  chora-tadbirlari  bayon etiladi.  Jumladan,  2023  yilda  mamlakatda  10  648  ta  YTH  qayd  etilgan  bo‘lib,  bu ko‘rsatkich oldingi yilga nisbatan 8% ga oshgan. Maqolada shuningdek, yo‘l harakati madaniyatining rivojlanishi, video nazorat vositalarining samaradorligi va haydovchi-piyoda munosabatlari tahlil qilinadi.