RAQAMLI VOSITALAR ORQALI DIFFERENSIAL TA’LIMNI YO‘LGA QO‘YISH - Toshpo‘lotova Jasmina Nuriddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  raqamli  texnologiyalar  yordamida  differensial ta’limni  tashkil  etishning  zamonaviy  usullari  tahlil  qilinadi.  Moslashuvchan  o‘quv platformalari, sun’iy intellekt, o‘quv analitikasi, gamifikatsiya, AR/VR texnologiyalari va  mobil  ilovalar  orqali  o‘quvchilarning  individualligiga  mos  ta’lim  yaratishning nazariy  asoslari  va  amaliy  jihatlari  yoritiladi.  Shuningdek,  maqolada  raqamli vositalarning  imkoniyatlari  yordamida  o‘qituvchining  roli,  baholash  jarayoni, motivatsiya  usullari  va  o‘quvchilarning  faol  o‘zlashtirish  strategiyalari  keng muhokama qilinadi.